Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele Zelensky anunță despre ce…

Președintele Zelensky anunță despre ce a discutat cu Lukașenco și ce au convenit în legătură cu negocierile dintre Rusia și Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a postat un mesaj pe pagina lui de Facebook în care spune că în urma discuției avute cu Alexandr Lukașenco, ambii au convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu rușii fără condiții prealabile la granița ucraineano-belorusă, în zona râului Pripyat.

Rezultatul unei conversații cu Alexandr Lukașenko:

Am convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu rușii fără condiții prealabile la granița ucraineano-belorusă, în zona râului Pripyat.

Alexander Lukașenko și-a asumat responsabilitatea ca în timpul deplasării, negocierilor și întoarcerii delegației ucrainene, toate avioanele, elicopterele și rachetele plasate pe teritoriul belarusului să rămână la sol”, a anunțat președintele ucrainean.

Negocierile dintre Ucraina și Rusia vor avea loc în continuare la Gomel. Potrivit ZN.UA , partea ucraineană va fi reprezentată de ministrul adjunct de externe Mykola Tochitsky.

Tochitsky este unul dintre principalii diplomați ucraineni, fostul șef al misiunii ucrainene în UE, care va participa la discuții.

Agenția de stat rusă RIA Novosti, citând Kremlinul, raportează că partea ucraineană a accepta discuțiile pentru negocieri cu regiunea Gomel din Belarus. La rândul său, partea rusă este pregătită și așteaptă.