Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele Ucrainei: „Suntem pregătiți de…

Președintele Ucrainei: „Suntem pregătiți de contraofensivă”

Sursa foto: Unian

„Suntem pregătiți” pentru contraofensivă, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru Wall Street Journal, publicat sâmbătă, 3 iunie.

„Cred că astăzi suntem pregătiți să facem acest lucru (să lansăm o contraofensivă)”, a declarat Zelenski pentru Wall Street Journal în timp ce se afla la Odesa, înainte de a se îndrepta către Summitul Comunității Politice Europene, care a avut loc pe 1 iunie în R. Moldova.

„Credem cu adevărat în succes, dar nu știu de cât timp avem cu adevărat nevoie”, a spus el.

Zelenski a subliniat că Rusia are superioritate aeriană asupra Ucrainei.

„Lipsa protecției față de aeronavele inamice înseamnă că mulți soldați vor muri în timpul contraofensivei”, a spus Zelensky, potrivit Kyiv Independent, care citează Wall Street Journal.

Anterior, Zelenski spunea că Ucraina este nevoită să aștepte sosirea mai multor vehicule blindate occidentale înainte de a lansa contraofensiva. Săptămâna trecută, președintele Ucrainei a anunțat că a avut o ședință cu comandanții Armatei Ucrainene și că a fost stabilită data începerii contraofensivei terestre, dar nu a indicat această dată.

Scopul contraofensivei a fost enunțat de mai multe ori de președintele ucrainean: recuperarea tuturor teritoriilor ocupate ilegal de Rusia.

Sâmbătă, 3 iunie 2023, se împlinesc 465 de zile de război în țara vecină – Ucraina. ZdG a relatat evenimentele în fiecare zi.