Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   VIDEO/ Președintele Ucrainei a cerut…

VIDEO Președintele Ucrainei a cerut Japoniei să impună embargo comercial asupra mărfurilor rusești

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky a cerut miercuri, 23 martie, Japoniei să impună embargo în comerțul cu Federația Rusă. Solicitarea a fost făcută de către Zelensky în cadrul unui discurs, prin intermediul unei legături video, în Parlamentul Japoniei, scrie Unian.

Președintele Ucrainei a cerut Japoniei să crească presiunea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Zelensky a subliniat că Japonia ar trebui să unească eforturile statelor asiatice pentru a stabiliza situația, astfel încât Rusia să caute pacea.

„Avem nevoie de un embargo asupra comerţului cu Rusia. Trebuie să retragem companii de pe piaţa rusă pentru ca banii să nu ajungă la armata rusă”, a subliniat Zelensky.

Președintele a mai menționat că de 28 de zile armata ucraineană își apără eroic țara.

„Rusia a folosit peste o mie de rachete împotriva orașelor pașnice ale Ucrainei. Nenumărate bombe aeriene. Trupele ruse au distrus zeci de orașe ale noastre. Unele au fost arse până la pământ”, a spus Zelensky.

Miercuri, 23 martie, este a 28-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. La Mariupol, militarii ruși au continuat să atace cu focuri de artilerie, dar și cu lovituri de la mare distanță.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru