Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele ucrainean Zelensky i-a demis…

Președintele ucrainean Zelensky i-a demis pe șeful SBU și pe procurorul general: „Au fost detectate legături între angajații forțelor de securitate ale Ucrainei și serviciile speciale ale Rusiei” – VIDEO

Președintele Volodimir Zelensky a semnat un decret privind înlăturarea lui Ivan Bakanov din funcția de șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei. Decretul în acest sens a fost publicat pe site-ul șefului statului.

Zelensky a revocat-o și pe Irina Venediktova din funcția de procuror general, semnând și un decret în acest sens. Printr-un alt decret, președintele a atribuit atribuțiile procurorului general deputatului Venediktova Alexei Simonenko.

Am luat decizia de a-l revoca pe procurorul general din funcție și de a-l revoca pe șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei. Până astăzi, au fost înregistrate 651 de urmăriri penale privind activitățile de trădare și colaborare ale angajaților parchetelor, organelor de urmărire preliminară și altor organe de drept. În 198 de procese penale, persoanele relevante au fost sesizate cu privire la suspiciuni de trădare. În special, peste 60 de angajați ai parchetului și ai Serviciului de Securitate al Ucrainei au rămas pe teritoriul ocupat și lucrează împotriva statului nostru.

O astfel de serie de crime împotriva fundamentelor securității naționale a statului și legăturile detectate între angajații forțelor de securitate ale Ucrainei și serviciile speciale ale Rusiei ridică probleme foarte serioase conducerii relevante. Fiecare dintre aceste întrebări va primi un răspuns adecvat”, sa declarat președintele ucrainean.