Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele ucrainean susține că l-a…

Președintele ucrainean susține că l-a invitat pe papa Francisc să fie mediator între Rusia și Ucraina

Sursa foto: Reuters

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky anunță că l-a invitat pe Papa Francisc să joace rolul de mediator la negocierile între Rusia și Ucraina.

„Am aprecia rolul de mediator al Sfântului Scaun pentru a pune capăt suferinţei umane” în Ucraina, a scris Volodimir Zelensky pe Twitter după o discuţie telefonică cu papa, în timp ce Kremlinul apreciase cu puţin înainte că discuţiile în curs cu Kievul „nu sunt suficient de substanţiale”.

Volodimir Zelesnky l-a chemat pe Papa Francis să vină în Ucraina „în acest moment foarte important”.

Preşedintele ucrainean a mai declarat că l-a informat pe „Sanctitatea Sa despre situaţia umanitară dificilă şi blocarea coridoarelor umanitare de către trupele ruse”, mulţumindu-i totodată pentru „rugăciunile sale pentru Ucraina şi pace”.

Miercuri, 23 martie, este a 28-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. La Mariupol, militarii ruși au continuat să atace cu focuri de artilerie, dar și cu lovituri de la mare distanță.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.