Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Presa română: Soția miliardarului român…

Presa română: Soția miliardarului român Dan Petrescu și fiul său au murit în accidentul de avion din Italia

Soția și fiul miliardarului român Dan Petrescu sunt printre cei opt oameni decedați la bordul avionului care s-a prăbușit duminică, 3 octombrie, în zona suburbană a Milanului, din nordul Italiei, au declarat surse oficiale pentru Digi24.ro.

MAE a transmis că printre persoanele decedate în accidentul de avion din San Donato Milanese (Milano) se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie. Surse oficiale au declarat pentru Digi24.ro că este vorba de soția miliardarului Dan Petrescu și fiul acestuia.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Milano: +39 0240098207 și +39 0240074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Italiană: +39 366.108.1444”, arată un comunicat de presă.

Un avion de mici dimensiuni, model Pilatus PC 12 înmatriculat cu seria YR-PDV în România, s-a prăbușit, duminică, într-o clădire goală la marginea Milanului, în nordul Italiei. Toți cei opt oameni de la bord au murit.

Cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul, cinci adulți și un copil, transmite Mediafax, care citează autoritatea aeriană ANSV.

Cine este miliardarul Dan Petrescu: avere din imobiliare, partener al lui Ion Țiriac

Potrivit presei, Dan Petrescu este deţinătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro, făcută în mare parte din imobiliare. Dan Petrescu a fost partenerul de afaceri al lui Ion Ţiriac imediat după Revoluţie.

Petrescu a părăsit România în timpul regimului comunist şi s-ar fi întors în ţară din Germania imediat după 1989, când ar fi început un parteneriat de afaceri cu Ion Ţiriac. Are cetățenie germană și a fost implicat atât în sectorul auto cât şi în cel imobiliar.