Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Premierul Angliei, Boris Johnson, infectat…

Premierul Angliei, Boris Johnson, infectat cu coronavirus, internat la terapie intensivă

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, a fost transferat la secția de terapie intensivă a spitalului în care este internat, scrie BBC. Boris Johnson a fost confirmat cu coronavirus în urmă cu 10 zile.


Premierul britanic, în vârstă de 55 de ani, a fost internat duminică la Spitalul St Thomas din Londra, cu „simptome persistente” de Covid-19.

Anunțul a fost făcut de Downing Street, într-un comunicat, citat de The Guardian.

″Începând de duminică seara, premierul s-a aflat sub îngrijirea medicilor de la Spitalul St. Thomas din Londra, după ce a fost internat cu simptome persistente de coronavirus. În această după-amiază, starea premierului s-a înrăutățit și, la sfatul echipei sale medicale, a fost mutat la unitatea de terapie intensivă din spital. Premierul i-a cerut secretarului de externe, Dominic Raab, care este primul secretar de stat, să se ocupe de activitatea Guvernului”, se arată în comunicat.

Potrivit The Guardian, decizia a fost luată de echipa medicală după ce starea sa s-a înrăutățit în cursul zilei de luni. Premierul este conștient și a fost mutat la secția de terapie intensivă ca măsură de precauție, în caz că ar avea nevoie să fie conectat la ventilator.