Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele SUA solicită liderilor mondiali…

Președintele SUA solicită liderilor mondiali să se alăture obiectivului privind reducerea emisiilor de gaz metan

Președintele SUA, Joe Biden, a cerut vineri, 17 septembrie, liderilor mondiali să se alăture Statelor Unite și Uniunii Europene în angajamentul pentru reducerea emisiilor de gaz metan, în speranța că se va ajunge la un consens înainte de summitul internațional privind schimbările climatice, notează Reuters.

Joe Biden a făcut apelul în cadrul unei reuniuni virtuale a Forumului Economiilor Majore (MEF), după ce anterior a anunțat mai multe obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din SUA.

„(…) Acest lucru nu numai că va reduce rapid rata încălzirii globale, dar va produce și un avantaj secundar foarte valoros, cum ar fi îmbunătățirea sănătății publice și a producției agricole. Credem că obiectivul colectiv este ambițios, dar realist și vă îndemnăm să vă alăturați acestei acțiuni”, a spus Biden.

Marea Britanie a răspuns apelului. Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, s-a angajat să fie printre primii semnatari ai angajamentului global privind reducerea de gaz metan.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat joi, 16 septembrie, că ritmul schimbărilor climatice nu a fost încetinit de pandemia de COVID-19.

La nivel global, emisiile de metan sunt cauza pentru aproximativ 30% din încălzirea de după era pre-industrială. Un raport recent al oamenilor de știință ai ONU în domeniul climei menționează că reducerea emisiilor de metan reprezintă cel mai rapid mod de a încetini încălzirea globală.