Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   PNL din România a fost…

PNL din România a fost amendat cu 10 000 de lei românești după congres, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID. Președintele liberalilor: Plătim amenda

Congresul PNL Foto: Inquam Photo/ Octav Ganea

Partidul Național Liberal (PNL) din România a fost amendat de Poliție după congresul din acest weekend, unde Consiliul Național al PNL s-a întrunit pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid, după ce cu o zi în urmă a fost ales noul preşedinte al liberalilor, Florin Cîţu. Agenții i-au sancționat pe organizatori pentru că nu au respectat măsurile sanitare, scrie Digi 24.

Astfel, PNL din România a primit o amendă de 10 000 de RON (echivalentul a 41 871 MDL) – este valoarea maximă în cazul în care nu sunt respectate măsurile sanitare împotriva COVID-19.

Poliția susține că la congresul din weekend, la care au participat 5 000 de oameni, nu au fost respectate măsuri esențiale pentru prevenirea infectării cu coronavirus, iar în momentul votului a fost o aglomerație foarte mare și nu s-a respectat distanțarea.

Totodată, Poliția de la București le-a cerut celor din PNL toate filmările din ziua congresului, filmări care au fost puse la dispoziție. Agenții vor viziona imaginile pentru a-i identifica pe cei care nu au purtat mască în interior și vor trimite eventualele amenzi la domicilii.

Premierul României, Florin Cîțu: PNL va plăti amenda

Premierul Florin Cîţu a declarat că PNL va plăti amenda de 10 000 de RON primită de formaţiunea politică după Congresul din 25 septembrie pentru nerespectarea normelor de protecţie sanitară, subliniind că nu el era şeful PNL la respectivul moment.

„Astăzi, da, sunt preşedintele partidului, însă organizatorii au făcut ce a fost înaintea mea şi aveam un preşedinte al partidului. Puteţi să mergeţi acolo să întrebaţi”, a declarat Florin Cîţu, marţi, 28 septembrie, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a precizat că PNL va plăti amenda de 10 000 de RON, precum şi altele dacă vor mai fi.