Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Peste 1,3 milioane de doze…

Peste 1,3 milioane de doze de vaccin Pfizer și AstraZeneca ajung marți în România

Imagine-simbol

O nouă tranşă de vaccin produs de de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697 320 doze, soseşte în România marţi, 4 mai, a anunţat luni Grupul de comunicare al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Presa de peste Prut notează că tot marți, România primește cea mai însemnată tranșă de vaccin de până acum de la compania AstraZeneca. Este vorba despre 643 200 de doze care vor ajunge la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, potrivit CNCAV.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până în prezent, România a recepționat 1.558.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 591.881 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Până la acest moment, România a recepţionat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, menţionează un comunicat transmis de Grupul de comunicare al CNCAV.