Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Peste 100 de deputați municipali…

Peste 100 de deputați municipali din diferite orașe ale Federației Ruse au condamnat „operațiunea specială” împotriva Ucrainei

Imagine simbol/Duma de Stat

Peste 100 de deputați municipali din diferite orașe ale Federației Ruse (Moscova, Sankt Petersburg, Veliky Novgorod, Samara, Ryazan, Yoshkar-Ola și altele) au semnat o scrisoare deschisă adresată cetățenilor ruși prin care condamnă „operațiunea militară specială” împotriva Ucrainei, anunțată în dimineața zilei de 24 februarie de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, scrie Novaya Gazeta.

Jurnaliștii de la Novaya Gazeta, susțin că au intrat în posesia scrisorii semnate de deputații municipali ai Federației Ruse.

„Noi, deputații aleși de popor, condamnăm atacul armatei ruse asupra Ucrainei. Aceasta este o acțiune criminală care nu poate fi justificată, se arată în textul scrisorii deputaților municipali ruși.

Cei peste 100 de deputați municipali din Rusia, care au semnat scrisoarea deschisă către cetățenii ruși, cred că războiul cu Ucraina va duce la consecințe catastrofale: mii de oameni vor muri și vor fi răniți, iar Rusia va fi izolată și prețurile vor crește. La finalul apelului, deputații îndeamnă poporul Rusiei să nu participe la agresiune, să nu o aprobe și să nu tacă, transmite Novaya Gazeta.

Scrisoarea deschisă a fost semnată, inclusiv, de deputatul Dumei Orașului Veliky Novgorod Anna Cherepanova, precum și de deputații municipali din Moscova: Elena Rusakova, Maxim Gongalsky, Andrey Morev, Elena Kotenochkina, Elena Filina și alții.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat în dimineața zilei de 24 februarie, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. în mai multe orașe din Ucraina au fost explozii puternice. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a anunțat despre introducerea legii marțiale în toată țara, precum și despre ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR ÎN LEGĂTURĂ CU CRIZA DIN UCRAINA O AVEM AICI: LIVE TEXT/ Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. Trei civili au fost omorâți în apropiere de orașul Mariupol