Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Parlamentară ucraineană, cu un Kalașnikov…

Parlamentară ucraineană, cu un Kalașnikov în mână: „Femeile noastre vor proteja țara la fel ca bărbații noștri” – FOTO

Kira Rudik, deputată în Rada Supremă din Ucraina din 2019, a postat un mesaj pe Twitter în care spune că a început să învețe a folosi arme de foc, în contextul războiul din țara sa. Alături de mesajul postat, parlamentara ucraineană a postat și o fotografie în care apare cu un Kalașnikov în mână, menționând că, așa cum o fac și bărbații, și femeile își vor apăra țara.

„Învăț să folosesc Kalashnikov și mă pregătesc să port arme. Sună suprarealist, deoarece acum câteva zile nu mi-a venit niciodată în minte această idee. Femeile noastre vor proteja țara la fel ca bărbații noștri. Înainte Ucraina!”, a scris parlamentara pe Twitter.

Rusia atacă Ucraina pe mai multe fronturi, după prima zi a invaziei bilanțul fiind unul tragic cu morți și răniți. Se duc lupte grele între ruși și forțele ucrainene, după ce Putin și-a trimis armata să atace din trei direcții. Au fost atacate cu rachete mai multe orașe importante printre care Kiev, Harkov, Mariupol sau Odesa.

Se aud explozii puternice în Kiev, iar forțele ucrainene au doborât un avion rusesc. Ucrainenii din capitală și din al doilea cel mai mare oraș, Harkov, s-au adăpostit la metrou.

Președintele țării, Volodimir Zelenski a anunțat mobilizare generală. „În această dimineață ne apărăm singuri țara”, a spus Zelenski, într-o declarație la televiziunea publică. Occidentul a anunțat noi sancțiuni dure pentru Rusia, condamnând atacul asupra Ucrainei.