Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Parchetul European condus de procurora-șefă,…

Parchetul European condus de procurora-șefă, Laura Codruța Kovesi, anunță că a efectuat percheziții în 6 sedii din Viena în cadrul unei anchete transfrontaliere privind frauda vamală

Foto: libertatea.ro

Parchetul European (EPPO) condus de procurora-șefă, Laura Codruța Kovesi, anunță că a efectuat percheziții în șase sedii din Viena și alte locații din Austria în cadrul unei anchete transfrontaliere privind frauda vamală, legată de importul măștilor de protecție (FFP2) din China în UE.

Perchezițiile au avut loc pe 29 și 30 septembrie curent.

„Această investigație a fost efectuată de EPPO în strânsă coordonare cu Parchetul central austriac specializat pentru lupta împotriva criminalităților economice și corupției (WKStA), care se ocupă de o anchetă paralelă”, anunță reprezentanții EPPO.

În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate numeroase probe materiale.

Ancheta transfrontalieră este condusă de către un procuror european delegat de la unul dintre birourile EPPO din Germania.

Potrivit EPPO, măștile ar fi fost importate în Austria prin Frankfurt (Germania). Se consideră că valoarea în vamă a măștilor a fost subevaluată în mod deliberat pentru a se sustrage taxele vamale, rezultând astfel un prejudiciu financiar considerabil pentru UE.