Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Papa a cerut încetarea ofensivei…

Papa a cerut încetarea ofensivei Rusiei în Ucraina și crearea coridoarelor umanitare: „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei aduce moarte, distrugere și sărăcie. Râuri de sânge și lacrimi curg în Ucraina”

Papa Francisc a cerut încetarea ofensivei armate din Ucraina și bunul simț a prevalat și au fost garantate coridoare umanitare. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei aduce moarte, distrugere și sărăcie, a menționat pontiful.

Potrivit Vatican News, pontiful a făcut apelul în acest sens în timpul unei întâlniri de duminică cu pelerinii.

„Râuri de sânge și lacrimi curg în Ucraina. Aceasta nu este doar o operațiune militară, ci un război care seamănă moarte, distrugere și sărăcie. Sunt tot mai multe victime, precum și persoane care fug, în special mame cu copii. În această țară îndelung suferindă, nevoia de sprijin umanitar crește dramatic din oră în oră”, a spus Francisc.

„Fac un apel înflăcărat ca coridoarele umanitare să fie cu adevărat securizate și ca ajutorul să fie garantat și facilitat în teritoriile aflate sub asediu pentru a aduce asistență vitală fraților și surorilor noștri, asupriți de bombe și de frică”, a subliniat pontiful.

Francisc a mulțumit tuturor celor care acceptă refugiați din Ucraina și a făcut apel la negocieri.

Pontiful a mai spus că doi cardinali au fost trimiși în Ucraina pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie.

Pe 24 februarie, dimineața devreme, trupele ruse au pătruns pe teritoriul ucrainean. Mai târziu, Rada Supremă a votat ntroducerea legii marțiale în Ucraina.