Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   OSCE anunță despre o creștere…

OSCE anunță despre o creștere bruscă a traficului de ființe umane după începutul războiului din Ucraina

De la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, s-a înregistrat o creștere bruscă a traficului de ființe umane, a declarat secretara generală a OSCE Helga Maria Schmid într-un interviu pentru ziarul german Die Welt, citată de Novaya Gazeta Europa.

Potrivit secretarei generale a OSCE, numărul de solicitări online pentru servicii sexuale și imagini pornografice cu femei și copii ucraineni a crescut cu 600% de la începutul războiului. A crescut și numărul cazurilor de trafic de femei însărcinate.

Victimele sunt atrase online cu promisiuni false, cad victime ale violenței în reședințe private din țările gazdă sau sunt interceptate de traficanți chiar la graniță, a spus Schmid.

„Adesea în aceste cazuri este implicată crima organizată. Acești criminali fără scrupule se întâlnesc cu oameni care au nevoie de ajutor, care trebuie să câștige bani, care nu vorbesc limba noii țări și au adesea traume psihologice în urma războiului”, a explicat șeful organizației.

Conform estimărilor OSCE, 25-27 de milioane de oameni din întreaga lume devin victime ale traficului de ființe umane, în timp ce doar 10 mii de cazuri ajung în atenția organelor de drept, iar profitul anual al traficanților de ființe umane în ultimii 15 ani a crescut de cinci ori, până la 150 de miliarde la dolari.

Numărul persoanelor care au plecat din Ucraina de la începutul războiului pornit de Putin, pe 24 februarie, și până acum este de aproape opt milioane, potrivit celor mai recente date anunțate de Organizația Națiunilor Unite.