Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Opozantul Alexei Navalny, reținut în…

Opozantul Alexei Navalny, reținut în urma unor percheziții

Material de pe Novaya Gazeta

Opozantul rus Alexei Navalny a fost reținut de forțele de ordine după ce în birourile „Fondului luptei împotriva corupției” au fost efectuate percheziții.

Update: Navalny a scris pe pagina sa de Twitter că a fost eliberat: „Pur și simplu m-au târât afară din birou (din anumite motive). Toate articolele sunt confiscate. Ziua este aleasă, evident, pentru că astăzi trebuie să ies în live”.

Potrivit susținătorului lui Navalny, Leonid Volkov, oamenii legii sigilează camerele de filmare. Totodată, Volkov susține că cu puțin timp înainte de percheziții, a fost blocat un card pe care au fost trimise donații către Fond. Acesta a mai precizat că angajați au fost eliberați din birou, iar laptopurile le-au fost confiscate.

Alexei Navalny a publicat pe Twitter imagini foto în care se putea vedea cum uşa de la sediul organizaţiei sale, fusese deschisă forţat cu ajutorul unui fierăstrău electric.

În august a fost lansat un proces împotriva „Fondului luptei împotriva corupției” pentru spălarea a un miliard de ruble, ulterior suma a fost redusă la 75 de milioane de ruble. Potrivit anchetatorilor, organizația a primit o „sumă mare de bani” în ruble și în valută. Potrivit lui Leonid Volkov, acestea au fost donații către fond și campania prezidențială a lui Navalny.