Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   ONU livrează alimente și rechizite…

ONU livrează alimente și rechizite medicale locuitorilor orașului ucrainean Harkov

Imagine-simbol

Organizația Națiunilor Unite (ONU) și partenerii săi au livrat luni, 28 martie, în condiții de siguranță, rații alimentare, medicamente și articole de uz casnic în Harkov, Ucraina, transmite CNN.

„Proviziile au fost furnizate de Programul Alimentar Mondial (PAM), Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Fondul ONU pentru copii (UNICEF) și Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR). În coordonare cu Crucea Roșie ucraineană, proviziile vor fi livrate și în zone greu accesibile, precum Izium, Balakliia și Ciuhuiv”, a declarat Osnat Lubrani, coordonatoarea umanitară a ONU în Ucraina.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a afirmat luni că în prezent mai mult de 1.000 de persoane din cadrul ONU lucrează în Ucraina în opt centre umanitare din Dnipro, Vinnytsia, Lvov, Uzhorod, Cernăuți, Mukachevo, Lugansk și Donețk.

Harkov, orașul din nord-est, al doilea ca mărime al Ucrainei, a devenit unul dintre principalele câmpuri de luptă de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, în cel mai mare asalt asupra unui stat european de după al Doilea Război Mondial.

În prezent, orașele Harkov, Lvov, Cernihiv, Sumy și Mariupol continuă să sufere de pe urma bombardamentelor rusești intense. Situația din orașul Mariupol este critică.