Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   ONU documentează sute de dispariții…

ONU documentează sute de dispariții și detenții arbitrare ale prizonierilor de război. Există încălcări semnificative de ambele părți

imagine imbol

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a documentat sute de cazuri de dispariții forțate și detenții arbitrare din partea forțelor ucrainene și ruse de la începutul invaziei, potrivit șefului Misiunii de Monitorizare a ONU în Ucraina, relatează CNN.

ONU a documentat peste 600 de cazuri de dispariții forțate și detenții arbitrare efectuate de forțele ruse și 91 de forțele ucrainene, de la începutul războiului din 24 februarie a anului trecut și până la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

„Din păcate, am constatat că au existat încălcări semnificative de ambele părți”, a spus Matilda Bogner, referindu-se la prizonierii de război care au fost supuși la „execuții sumare”, torturi, „rele tratamente” și „condiții îngrozitoare” în timp ce erau deținuți.

Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a publicat vineri ultimul său raport, care a catalogat cazuri de victime civile, tortură, viol, dispariții forțate și detenție arbitrară.