Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O rusoaică, amendată pentru că…

O rusoaică, amendată pentru că a stricat buletinul de vot. A scris în dreptul lui Putin: „Să arzi veșnic în iad!!! Ucraina, iartă-ne!!!”

Foto: RIA Novosti

O locuitoare din regiunea Tula, din Federația Rusă, a fost amendată cu suma de 30 de mii de ruble (aproximativ 300 de euro), printr-o decizie de judecată, pentru „discreditarea” armatei ruse, transmite Meduza.

Motivul este faptul că a stricat buletinul de vot la alegerile prezidențiale din Rusia. Potrivit serviciului de presă al instanței de judecată, pe 17 martie, la o secție de votare, femeia ar fi stat în cabina de vot „o perioadă lungă de timp”, a tăiat numele tuturor candidaților, iar în dreptul numelui lui Vladimir Putin a scris: „Să arzi veșnic în iad!!! Ucraina, iartă-ne!!! Hoț și criminal!!!

După aceea, alegătoarea a aruncat buletinul de vot în urna transparentă. Buletinul ar fi căzut cu fața în sus, astfel încât s-a putut vedea ce a scris femeia. Instanța a decis că, în acest fel, ea „a desfășurat acțiuni publice menite să discrediteze utilizarea Forțelor Armate ale Federație Ruse”, notează sursa citată.