Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O nouă acțiune de protest…

O nouă acțiune de protest la Habarovsk. În ciuda ploii, mii de oameni au ieșit în stradă în sprijinul guvernatorului Serghei Furgal

La Habarovsk, Federația Rusă, a avut loc un nou protest în sprijinul guvernatorului de opoziție din regiune, Serghei Furgal, care a fost arestat pentru acuzații de omor. În ciuda ploii, mii de oameni au participat la protest și au scandat minute în șir „Libertate” sau „Jos cu țarul!”.

Astăzi, 1 august 2020, a avut loc cea de-a 22-a acțiune de susținere a guvernatorului Serghei Furgal. Protestatarii au mers pe străzile centrale, după care au organizat un miting în afara clădirii administrației regionale, transmite Meduza.io.

Participanții au scandat sloganuri precum „Libertate!”, „Furgal este alegerea noastră!” sau „Jos cu țarul!”. În total, acțiunea a durat aproximativ două ore, după care participanții s-au împrăștiat. Un nou miting este programat pentru seara de acestei zile.

Acțiuni de solidaritate cu protestatarii din Habarovsk au avut loc în mai multe orașe mari din Rusia, în special în Vladivostok, Barnaul, Irkutsk, Kazan, Chelyabinsk sau Krasnodar. În multe dintre aceste orașe poliția i-a reținut pe unii participanți la miting.

Acțiunile de protest de la Habarovsc au început pe 11 iulie și au loc zilnic, cele mai numeroase fiind în zilele de weekend. Participanții își exprimă astfel indignarea față de reținerea guvernatorului Serghei Furgal, un opozant al puterii centrale de la Moscova.