Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O fată de 16 ani…

O fată de 16 ani din Franța, cea mai tânără persoană care moare de Covid-19 în Europa

O elevă de liceu de doar 16 ani din Franța, care a murit miercuri de Covid-19, a devenit cea mai tânără victimă a noului coronavirus în Europa, relatează Daily Mail.

Julie A a decedat miercuri într-un spital din Paris în urma unor probleme respiratorii deși nu avea alte probleme de sănătate.

„Trebuie să încetăm să credem că virusul afectează doar vârstnicii. Nimeni nu este invincibil în fața acestui virus mutant. Julie a avut doar o tuse ușoară spătămâna trecută, însă starea sa s-a agravat în weekend, iar luni a mers la medic. Acolo a fost diagnosticată cu insuficiență respiratorie. Nu a mai avut nicio boală înainte de asta”, a povestit îndurerată sora tinerei, Manon pentru Le Parisien.

Starea tinerei a început să se degradeze rapid, iar marți seară a ajuns să fie internată într-un spital din Paris, ajutată să respire de aparate. Însă medicii nu au reușit să o salveze.

„Plămânii ei au eșuat. Medicii au făcut tot ce au putut, dar nu au reușit să o salveze”, a mai spus Manon.

Autoritățile franceze au raportat joi seară 365 de noi decese înregistrate în 24 de ore, dintre care „pentru prima dată o fată în vârstă de 16 ani” în regiunea pariziană, bilanţul ajungând la 1.696 de morţi de la începutul epidemiei, au anunţat joi autorităţile sanitare franceze.

Sursa: Daily Mail, stirileprotv.ro