Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Numărul persoanelor rănite în urma…

Numărul persoanelor rănite în urma exploziei din Sankt Petersburg, care l-a ucis pe cunoscutul blogger militar rus Vladlen Tatarski, a crescut la 32

Numărul persoanelor rănite în explozia din Sankt Petersburg, unde a murit cunoscutul blogger militar rus Vladlen Tatarski, a crescut la 32, transmite RIA Novosti cu referire la serviciul de presă al Ministerului rus al Sănătății. Potrivit ministerului, 24 de persoane au fost spitalizate, dintre care 10 sunt în stare gravă.

„Potrivit datelor operative, 32 de persoane au fost rănite și o persoană a murit în urma incidentului dintr-o cafenea din Sankt Petersburg. Starea a 10 victime este evaluată ca fiind gravă, 16 sunt în stare moderată, inclusiv o fată de 14 ani, iar 5 persoane sunt în stare satisfăcătoare”, se arată în raport.

Duminică, 2 aprilie, cunoscutul blogger militar rus Vladlen Tatarski (numele real Maxim Fomin), fost luptător de partea rușilor în Donbas și un susținător al războiului purtat în prezent de Putin în Ucraina, a murit în urma exploziei unei statuete pe care o primise cu puțin timp înainte cadou.

Fontanka scrie că localul unde a avut loc explozia a fost deținut anterior de Evgheni Prigojin și găzduise recent clubul de discuții Cyber Z Front. Potrivit unei versiuni, unul dintre participanți a adus în cafenea o statuetă cu o bombă în interior. Comitetul de anchetă al Rusiei a deschis un dosar penal.

„Interfax”, cu referire la surse, că Daria Trepova a fost reținută fiind bănuită de omorul lui Tatarski. Potrivit presei ruse, Daria Trepova i-ar fi oferit lui Vladlen Tatarski statueta care a explodat în cafeneaua din Sankt Petersburg. Autoritățile oficiale din Rusia nu au confirmat această informație.

Vladlen Tatarski este blogger și unul dintre cei mai cunoscuții „corespondenți de război” prezenți pe rețelele sociale din Rusia. Canalul său Telegram are peste 560.000 de abonați. Este originar din Makiivka, regiunea Donețk a Ucrainei și, în 2014, a luptat pentru autoproclamata republică populară Donețk „DNR”, scrie Meduza.io.

„Pe toți îi vom ucide. Pe toți pe care este nevoie îi vom jefui. Totul va fi așa cum ne place nouă”, a spus Tatarski într-un video publicat după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat anexarea teritoriilor ucrainene cotropite de armata rusă, mai scrie Meduza.