Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Un cunoscut blogger militar…

VIDEO Un cunoscut blogger militar rus, susținător al lui Putin și al războiului din Ucraina, a fost ucis la Sankt Petersburg după explozia unei statuete pe care o primise cadou

Bloggerul militar pro-Putin Vladlen Tatarsky. Foto:rbk.ru

Cunoscutul blogger militar Vladlen Tatarsky, fost luptător de partea rușilor în Donbas și un susținător al războiului purtat în prezent de Putin în Ucraina, a murit în urma exploziei unei statuete pe care o primise cu puțin timp înainte cadou. Informația a fost confirmată de mai multe agenții de presă rusă, inclusiv de RIA Novosti.

„În rezultatul incidentului a murit o persoană. Ea s-a dovedit a fi corespondentul militar Vladlen Tatarsky. 16 oameni au avut de suferit. Aceștia primesc îngrijiri medicale”, scrie și mvdmedia.ru.

Potrivit Meduza.io, explozia ar fi avut loc în cafeneaua „Streetbar” din Sankt Petersburg și ar fi fost produsă de o butelie de gaz. Presa rusă scrie că această cafenea i-ar fi aparținut fondatorului grupării de mercenari Wagner, Evghenii Prigojin.

În cafeneaua „Streetbar” în acest weekend avea loc un club de discuții numit „Cyberfront Z”, iar bloggerul de război Vladlen Tatarsky ținea aici o conferință atunci când s-a produs explozia.

Portalul Fontanka relatează că, înainte de explozie, un bărbat i-a adus lui Tatarsky drept cadou o sculptură, care ulterior a explodat.

Vladlen Tatarsky este blogger și unul dintre cei mai cunoscuții „corespondenți de război” prezenți pe rețelele sociale din Rusia. Canalul său Telegram are peste 560.000 de abonați. Este originar din Makiivka, regiunea Donețk a Ucrainei și, în 2014, a luptat pentru autoproclamata republică populară Donețk „DNR”, mai scrie Meduza.io.

„Pe toți îi vom ucide. Pe toți pe care este nevoie îi vom jefui. Totul va fi așa cum ne place nouă”, a spus Tatarsky într-un video publicat după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat anexarea teritoriilor ucrainene cotropite de armata rusă, mai scrie Meduza.