Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Noul ministru german al Apărării…

Noul ministru german al Apărării va fi Boris Pistorius, a anunțat cancelarul Olaf Scholz

Sursa foto: Spiegel

Boris Pistorius, un politician din partidul social-democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, în prezent ministru de interne al landului Saxonia Inferioară, va fi noul ministru al apărării al Germaniei. Despre asta a anunțat marți, 17 ianuarie 2023, cancelarul Olaf Scholz.

„Mă bucur că Boris Pistorius, politician de excepție al țării noastre, va fi noul ministru al Apărării. Experiența, competența și perseverența sa, precum și inima sa mare îl fac să se potrivească perfect pentru Bundeswehr”, a scris cancelarul german pe Twitter.

În urmă cu o zi, Christine Lambrecht, și-a anunțat oficial demisia din funcția de ministră germană a Apărării. Anunțul a fost făcut după ce, pe 13 ianuarie, presa germană anticipase că șefa apărării intenționa să demisioneze, după ce mesaj de Anul Nou al acesteia a fost foarte criticat în Germania.

În mesajul de Anul Nou, Lambrecht menționase războiul din Ucraina, în vreme ce pe fundal se auzeau sunete de artificii. Principalul partid de opoziție, Uniunea Creștin-Democrată (CDU),a calificat mesajul drept lipsit de tact și a îndemnat-o pe Lambrecht să demisioneze.

Lambrecht face parte din Partidul Social-Democrat (SPD) de centru-stânga al cancelarului Olaf Scholz.

Schimbarea de la conducerea Ministerului german al Apărări are loc pe fundalul așteptărilor ca autoritățile germane să permită livrarea tancurilor Leopard Ucrainei, pe care Kievul le solicită de mult timp.