Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Nepoata unui președinte din Africa,…

Nepoata unui președinte din Africa, găsită moartă într-un cămin studențesc din Timișoara

O tânără din Uganda, studentă la Universitatea de Vest din Timișoara, a fost găsită decedată într-o cameră a unui cămin studențesc. Presa de peste Prut scrie că tânăra găsită decedată într-un cămin studențesc din Timișoara este chiar nepoata președintelui Ugandei, mama sa fiind sora soției demnitarului.

În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Aurora Voicilă, a declarat pentru News.ro că poliţiştii au întocmit dosar penal, in rem, sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Potrivit anchetatorilor, duminică, un cetăţean străin, care nu se afla în România, a sunat la Ambulanţă, anunţând că tânăra din Uganda nu se simte bine şi a solicitat un echipaj medical. Bărbatul a dat şi o adresă, însă aceasta a fost greşită. Medicii de la Ambulanţă au făcut verificări şi au ajuns inclusiv la căminul unde se afla tânăra, însă uşa era încuiată. Luni, acelaşi bărbat a sunat din nou şi a spus că nu poate lua legătura cu fata. Acolo a ajuns din nou, un echipaj de la Ambulanţă, dar şi un echipaj de la ISU care a spart uşa. În cameră se afla tânăra din Uganda, decedată.

Ziarul de Vest scrie că Mercy Kajuma Birungi era nepoata unui demnitar din Uganda. 

Potrivit informațiilor făcute publice de IPJ Timiș, tânăra de 24 de ani locuia în Caminul 15, din Complexul Studențesc, și era studentă la master, la Facultatea de Știinte Economice.

Iubitul studentei a sunat la 112, anunțând că fata nu se simțea bine. Echipajul ambulanței ajunsă la fața locului a plecat pentru că fata nu le-a răspuns la ușă. Bărbatul a sunat din nou luni la 112, iar la caz a fost trimis un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului Timiș. Cei de la SAJ nu au putut intra în camera de cămin pentru că ușa era încuiată așa că au solicitat ajutorul pompierilor. Angajații ISU Banat au spart ușa de la intrarea în cameră și au găsit-o pe tânără decedată.

Polițiștii au început cercetările pentru a stabili circumstanțele decesului.

Sursa: Ziarul de Vest, stirileprotv.ro