Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Nava care a prăbușit podul…

Nava care a prăbușit podul din Baltimore a mai dărâmat și un chei în Belgia

Nava care a lovit podul din Baltimore provocând prăbușirea lui, a fost implicată și într-o coliziune în Belgia, în timp ce părăsea portul din Anvers, în 2016.

Potrivit Vessel Finder și arhivei de incidente maritime Shipwrecklog citate de The Guardian, în 2016, „Dali”, o navă de marfă de 290 de metri, cu o capacitate de 10 mii de containere, pleca de la terminalul de containere din Anvers îndreptându-se spre Bremerhaven când s-a produs incidentul, transmite Digi 24.

„Dali” a lovit partea laterală a cheiului, avariindu-l semnificativ. Nava a fost reținută atunci de autorități în Deurganckdok, Belgia. Din fericire, acel incident nu s-a soldat cu răniți sau poluare. Potrivit Vessel Finder, vremea era bună în momentul producerii impactului din Anvers, evenimentul fiind pus pe seama comandantului și pilotului.

Vessel Finder a mai spus la acea vreme că nava, care a fost construită în Coreea de Sud, în 2015, de Hyundai Heavy Industries, era deținută de compania greacă Oceanbulk Maritime, dar a fost închiriată de Maersk.

Autoritatea Maritimă și Portuară din Singapore a confirmat marți că „Dali” a fost înregistrată în Singapore și avea 22 de membri ai echipajului la bord. Aproximativ 2,6 km din podul din Baltimore s-au prăbușit marți, după ce „Dali” s-a izbit de un pilon de susținere.