Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Nava-amiral „Moscova” a flotei ruse…

Nava-amiral „Moscova” a flotei ruse din Marea Neagră s-a scufundat

Ministerul rus al Apărării a declarat că nava-amiral „Moscova” a flotei ruseşti din Marea Neagră s-a scufundat în timp ce era remorcată înapoi în port pe o vreme furtunoasă, în urma unei explozii şi a unui incendiu, scrie Ria Novosti.

Potrivit presei, nava era transportată către Crimeea pentru reparații.

În timpul remorcării crucișătorului Moskva către portul-destinație nava și-a pierdut stabilitatea, din cauza avariei aduse carenei în timpul incendiului care a provocat detonarea muniției. În condițiile furtunilor de pe mare, nava s-a scufundat”, a declarat departamentul militar al Rusiei.

La 14 aprilie, autoritățile ucrainene anunțau că un tir de rachetă ucrainean a lovit crucișătorul rusesc, „Moscova”. Ministerul rus al Apărării susținea că nava de război a fost evacuată în urma unui incendiu care s-a produs la bordul crucișătorului de rachete „Moscova”.

Inițial, informațiile privind lovirea navei-amiral „Moscova” cu rachete Neptun au fost oferite de guvernatorul ucrainean al regiunii sudice Odessa, Maxim Marshenko. Ulterior, Ministerul rus al Apărării a declarat că nava de război a fost evacuată în urma unui incendiu la bord. Tot autoritățile ruse susțin că incendiul pe crucișătorul de rachete „Moscova” a provocat explozia muniției.

Conform presei ucrainene, nava „Moscova” este nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni să se predea și care a primit în replică înjurătura „Navă rusească, du-te…”.

Scufundarea crucișătorului „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagră, are o puternică valoare simbolică și militară.

Ucraina susține că a lovit cu rachete crucișătorul rus „Moscova”. Rusia declară că nava de război a fost evacuată în urma unui incendiu la bord