Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Motoarele avionului Boeing prăbușit în…

Motoarele avionului Boeing prăbușit în Marea Java funcţionau când aparatul a lovit apa, confirmă „cutia neagră”

Foto: Digi 24

Anchetatorii indonezieni au anunţat vineri că au putut extrage înregistrările uneia dintre cutiile negre ale unui Boeing care s-a prăbuşit în mare cu 62 de persoane la bord, informează Digi 24, care citează Reuters şi France Presse.

Înregistrările „sunt în stare bună şi acum examinăm datele”, a declarat Soerjanto Tjahjono, şeful Comitetului naţional pentru siguranţa transporturilor (KNKT), care participă la investigarea cauzei accidentului.

Anchetatorii indonezieni au descărcat cu succes informaţiile înregistratorului de date de zbor (FDR) al avionului companiei Sriwijaya Air prăbuşit în mare săptămâna trecută, a precizat vineri KNKT.

FDR „are 330 de parametri şi toţi sunt în bune condiţii”, a explicat KNKT într-un comunicat, referindu-se la datele disponibile.

Parametrii sunt o referinţă la cantitatea de date înregistrate de la diverse sisteme de aeronave, inclusiv traseul de zbor, viteza, puterea motorului şi configuraţiile voleţilor.

Zborul SJ 182 s-a prăbușit în Marea Java după câteva minute de la decolarea din Jakarta cu 62 de persoane la bord pe 9 ianuarie, distrugând Boeingul Co 737-500 vechi de 26 de ani.

KNKT a declarat că datele FDR confirmă că ambele motoare ale avionului funcționau când aparatul a lovit apa, aşa cum s-a constatat mai devreme pe baza examinării epavei.

Operaţiunea de căutare în mare a celeilalte „cutii negre” a avionului, înregistratorul de voce din cabina de pilotaj, continua vineri.

KNKT intenţionează să difuzeze un raport preliminar în termen de 30 de zile de la prăbuşirea avionului în conformitate cu standardele internaţionale, a declarat şeful agenţiei joi pentru Reuters.

Accidentul companiei Sriwijaya este cea mai mare catastrofă aeriană produsă în Indonezia din octombrie 2018, când 189 de persoane au fost ucise la bordul unui Boeing 737 MAX al Lion Air care s-a scufundat în Marea Java la scurt timp după decolare.