Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Moscova avertizează că trimiterea trupelor…

Moscova avertizează că trimiterea trupelor de menținere a păcii în Ucraina ar putea duce la o ciocnire directă între NATO și Rusia

Foto: TASS

Kremlinul a declarat că propunerea Poloniei de a trimite o misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina ar fi „foarte nesăbuită și extrem de periculoasă”.

Trimiterea unor forțe de menținere a păcii în Ucraina de către statele membre NATO ar duce la o ciocnire directă între forțele Alianței Nord-Atlantice și forțele armate ale Rusiei, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, scrie TASS.

„Sper că înțeleg ce este în joc. Dacă NATO va trimite trupe de menţinere a păcii în Ucraina, aceasta va fi o ciocnire foarte directă între forțele armate ruse și cele ale NATO, pe care nu numai că toată lumea dorea să o evite, dar mai şi spuneau că aşa ceva nu ar trebui să aibă loc în principiu”, a declarat Lavrov.

În context, Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite că fac „dificile” negocierile ruso-ucrainene, apreciind că scopul Washingtonului este să „domine” ordinea mondială, inclusiv prin intermediul sancţiunilor.

Negocierile sunt dificile, partea ucraineană îşi schimbă constant poziţia. Este greu să scapi de impresia că colegii noştri americani îi ţin de mână” pe ucraineni, a declarat ministrul rus de externe.

Miercuri, 23 martie, este a 28-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. La Mariupol, militarii ruși au continuat să atace cu focuri de artilerie, dar și cu lovituri de la mare distanță.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina