Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul de externe nu cunoaște…

Ministerul de externe nu cunoaște deocamdată dacă printre victimele atacului de la Nisa sunt și cetățeni moldoveni

French police forces and forensic officers stand next to a truck July 15, 2016 that ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday on the Promenade des Anglais killing at least 60 people in Nice, France, July 14. REUTERS/Eric Gaillard

Ministerul afacerilor externe și integrării europene condamnă actul terorist din Nisa, Franţa, soldat cu cel puţin 80 de persoane decedate și peste 100 rănite. „Astfel de acte deplorabile de violenţă nu au nicio justificare și trebuie combătute cu orice preț. Ministerul îşi exprimă solidaritatea cu autoritățile franceze, regretul profund pentru pierderile de vieți omenești, compasiunea faţă de familiile îndurerate și le dorește însănătoșire grabnică victimelor afectate de acest atac barbar”, se menționează în comunicatul instituției.

Reprezentanții ministerului dau asigurări că, împreună cu Ambasada Republicii Moldova în Franţa, întreprind demersurile corespunzătoare pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii informaţiei cu privire la circumstanțele producerii atacului şi cetăţenia victimelor. „Ambasada Republicii Moldova în Franţa  a declanşat procedurile consulare specifice în astfel de situaţii şi este în legătură permanentă cu celulele de criză constituite de autorităţile franceze”, se mai menționează în comunicat.

Pentru informații suplimentare, cetățenii Republicii Moldova precum şi rudele acestora sunt rugaţi să contacteze Ambasada Republicii Molodva la Paris +33 674966891.

Un mesaj de condoleanțe a trimis și premierul Pavel Filip: „Alături de Franța și noi trăim consternarea, dar și revolta împotriva violenței barbare care a pus capăt unor vieți omenești nevinovate. Noi toți suntem în doliu azi, încă o dată. Au murit semenii și copiii noștri, ai celor care cred, la fel ca și francezii, în libertate în egalitate și în fraternitate. Dar astăzi, poate mai mult ca oricând, va trebui să ne unim energiile și înțelepciunea să punem capăt acestor agresiuni. Condoleanțe Franței, suntem alături de voi”, scrie premierul, pe o rețea de socializare.

Joi seara, un camion a intrat în plin în mul­țimea de oame­ni care săr­bă­to­reau la Nisa ziua națio­nala a Fran­ței și urmă­reau focu­rile de arti­fi­cii. Numă­rul vic­ti­me­lor nu este cunos­cut exact, ultima cifră anun­țată de către auto­ri­tăți fiind de 80 de morti și alte zeci de răniți grav.