Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mesajul medicilor italieni pentru țările…

Mesajul medicilor italieni pentru țările din Europa cu privire la coronavirus: „Pregătiți-vă!”

Doctorii din Italia i-au avertizat pe cei din Europa, transmițându-le „să se pregătească” pentru coronavirus, prin intermediul unei scrisori în care prezenta situația din țară, relatează The Independent.

Potrivit The Independent, scrisoarea a dezvăluit amploarea impactului asupra spitalelor din Italia, unde aproape 6.000 de persoane au fost infectate, iar aproximativ 200 au murit.

Mai mult decât atât, specialiștii italieni au menționat în scrisoare cât de greu le-a fost să trateze pacienții infectați cu virusul.

„Vrem să transmitem un mesaj serios: Pregătiți-vă!”, au mai transmis ei.

Spitalele din Italia au avut un număr foarte mare de pacienți în stare gravă. Plămânii lor au fost afectați de virus și au avut nevoie de ventilatoare pentru a putea respira.

Marea Britanie se confruntă deja cu probleme în ceea ce privește lipsa paturilor, a aparaturii și a personalului, scrie stirileprotv.ro

„O să fie greu. Frica mea principală este personalul. Dacă mai mulți doctori și asistente se îmbolnăvesc atunci va fi o criză. Unitățile de terapie intensivă este plină, nu avem suficiente asistente, suficienți medici anesteziști. Vor fi oameni care vor muri, deși în mod normal nu s-ar fi întâmplat asta”, a mai precizat un oficial.

De la apariţia noului coronavirus, în luna decembrie a anului trecut, au fost înregistrate 109.946 de cazuri de infecţie în 99 de ţări şi teritorii, iar 3.819 de persoane au decedat.

Sursa: Independent.co.uk