Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mesaje RO-Alert pentru zona de…

Mesaje RO-Alert pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi pentru zona de frontieră din Galaţi. Au atenționat că s-ar putea să cadă obiecte din spaţiul aerian

Sursă foto: Libertatea.ro

Locuitorii din mai multe zone din județele Tulcea și Galați au primit duminică noapte, 17 septembrie, la ora 23.02, un mesaj Ro-Alert prin care sunt avertizați că există posibilitatea să cadă obiecte din spațiul aerian. Mesajul indică faptul că poate avea loc un nou atac rusesc asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, conform Libertatea.ro.

Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul RO-Alert a fost transmis pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de frontieră din municipiul Galaţi respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiuleşti”, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea.

Avertizarea emisă de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a fost emisă după ce un nou atac cu drone a fost lansat de Rusia în regiunea ucraineană Odesa, spre porturile Reni, Ismail și Chilia.

Până luni dimineață, 18 septembrie, nu au fost raportate pe teritoriul României rămășițele unor drone ce ar fi fost distruse de artileria antiaeriană a Ucrainei.