Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Medvedev susține că orice implicare…

Medvedev susține că orice implicare a NATO în Crimeea ar putea declanșa al treilea război mondial: „Un conflict cu întreaga Alianță Nord-Atlantică. Catastrofă totală”

Vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitrii Medvedev, consideră că orice încercare de a implica NATO în Crimeea este o declarație de război împotriva Rusiei, scrie agenția rusă de presă Ria Novosti, afiliată Kremlinului.

Orice încercare de a ocupa Crimeea va fi privită de Rusia drept o declarație de război, a declarat  vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, într-un interviu pentru ziarul Argumenty i Fakty.

„De fapt, va fi vorba despre al treilea război mondial”, a subliniat el.

„Orice încercare de a invada Crimeea este o declarație de război asupra țării noastre. Și dacă o țară care este membră a NATO face acest lucru, acesta este un conflict cu întreaga Alianță Nord-Atlantică. Al treilea război mondial. Catastrofă totală”, a spus Medvedev, vorbind despre consecințele posibilei intrări a Ucrainei în NATO.

Medvedev a adăugat că, din cauza „disputelor teritoriale nerezolvate și a înțelegerilor diferite ale statutului Crimeei”, intrarea Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică reprezintă un pericol mai mare pentru Rusia decât aderarea Finlandei și Suediei la NATO.

El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander „în pragul lor”.