Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Medicul-epidemiolog al Azerbaidjanului, Ibadulla Agaev,…

Medicul-epidemiolog al Azerbaidjanului, Ibadulla Agaev, a demisionat

Medicul-epidemiolog al Azerbaidjanului, Ibadulla Agaev, a demisionat. Agaev a menționat într-o declarație pentru mass-media că a demisionat din propria inițiativă. În același timp, el nu a dezvăluit motivul deciziei sale, scrie Meidan TV.

Agaev a deținut funcția de epidemiolog principal al Azerbaidjanului din 1992.

Ultima declarație a medicului-epidemiolog a fost făcută la 2 iulie curent/ Declarația a stârnit discuții și critici aprinse în societate. Ibadulla Agaev a declarat jurnalistului care l-a sunat, că se află în sat și nu monitorizează situația epidemiologică din țară.

„Nu mă aflu în Baku și nimic nu știu. Sunt în sat, nu am nici televizor, nici internet. Și ce dacă sunt epidemiologul principal? Sunt și eu om. Am rude și prieteni aici. Și eu mă pot îmbolnăvi. Sunați la Ministerul Sănătății și la Punctul Operațional de pe lângă Gevern”, a spus el atunci jurnalistului.

Potrivit ultimelor date, în Azerbaidjan de la începutul epidemiei au fost depistate 21. 916 cazuri de infecatare cu COVID-19. Autoritățile au raportat până acum 274 de decese 13.100 cazuri de vindecare.