Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Marea Britanie și Italia confirmă…

Marea Britanie și Italia confirmă primele cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din China

Virusul din China a ajuns Marea Britanie și în Italia. Primele cazuri de infectare cu noul coronavirus din China au fost confirmate de autoritățile din Italia și în Marea Britanie, notează BBC.

În Italia, vestea a fost dată de premierul Italiei, Giuseppe Conte, într-o conferință de presă susținută împreună cu ministrul sănătății, transmite Digi24.

Bolnavii sunt doi turiști chinezi din Wuhan, soț și soție, aflați de zece zile în Italia. Mai precis au ajuns la Milano, în data de 23 ianuarie. 

După ce au vizitat mai multe orașe din Italia, au venit și la Roma și miercuri seară au acuzat simptomele specifice virusului. Au fost imediat preluați de o ambulanță și transportați la Institutul Național de Boli Infecțioase din Roma.  Aici, cei doi au fost plasați în carantină, iar hotelul în care s-au cazat este în centrul unei operațiuni de verificare. Camera în care au dormit cei doi turiști a fost sigilată și va fi decontaminată.

În Marea Britanie, cele două persoane infectate fac parte din aceeași familie, dar medicii nu au dat deocamdată alte detalii, scrie BBC.

Medicul Chris Whitty, șeful serviciilor medicale din Anglia, a declarat că „serviciul național de sănătate (NHS) este bine pregătit să facă facă acestor infectări și deja lucrăm rapid pentru a identifica persoanele cu care cei doi au intrat în contact”.

Cel puțin 213 oameni au murit în China din cauza acestui nou virus din clasa coronavirus, înregistrându-se peste 10.000 de cazuri în toață țara. În alte 18 țări din lume au fost raportate 98 de cazuri.

Joi seară, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, în condiţiile în care epidemia se extinde în afara Chinei, că virusul din oraşul chinez Wuhan reprezintă o „urgență de sănătate publică de interes internațional”.