Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Macron se va întâlni cu…

Macron se va întâlni cu Trump, înainte de summitul NATO. Cine va mai participa

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va avea o întrevedere cu omologul său american, Donald Trump, şi se va întâlni cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în compania cancelarului german, Angela Merkel, şi a premierului britanic, Boris Johnson, scrie Agerpres.

Întrevederea va avea loc marţi la Londra, înaintea summitului NATO, a făcut cunoscut joi Palatul Elysee, potrivit AFP.

La scurt timp după sosirea în Marea Britanie, preşedinţii francez şi american vor avea o întrevedere bilaterală la Winfield House, reeşdinţa ambasadorului SUA la Londra, transmite Agerpres.

Ulterior, Emmanuel Macron va participa la o reuniune de coordonare cu prim-ministrul britanic şi cancelarul german alături de preşedintele turc la 10 Downing Street, reşedinţa lui Boris Johnson.

Şeful statului francez a anunţat această reuniune încă de la 18 octombrie, ca urmare a lansării ofensivei turce în nord-estul Siriei contra forţelor kurde.

“Este important să ne putem reuni şi coordona”, în special pentru a vedea cum putem “aduce Turcia la poziţii mai rezonabile”, a declarat el atunci.

Turcia l-a acuzat joi pe Emmanuel Macron că “sprijină terorismul”, ca reacţie la o serie de noi critici ale preşedintelui francez pe tema operaţiunii din Siria.

Liderii celor 29 de ţări membre ale NATO se vor regăsi marţi seară la Buckingham Palace pentru o recepţie dată de regina Elisabeta a II-a înaintea summitului NATO, organizat în nordul Londrei.

Pregătirea summitului a fost afectată de un interviu acordat de preşedintele Emmanuel Macron, la 7 noiembrie, săptămânalului britanic The Economist, în care s-a referit la “moartea cerebrală” a NATO, suscitând o controversă puternică.

Sursa: Agerpres