Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Liderul de la Kremlin solicită…

Liderul de la Kremlin solicită accelerarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, după ce Rusia a înregistrat un nou record de decese

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi, 13 octombrie, că Rusia trebuie să accelereze campania de vaccinare împotriva COVID-19, după ce bilanţul deceselor zilnice asociate COVID-19 a atins cel mai înalt nivel al său de la începutul pandemiei: 973 de decese în 24 de ore şi 28 190 de infectări noi, scrie Reuters.

Într-o discuție cu parlamentarii nou aleși, Vladimir Putin i-a îndemnat să sprijine în mod activ eforturile pentru a vaccina mai multă populație.

„Vaccinarea protejează oamenii de infecții, de simptome grave”, le-a spus Putin parlamentarilor. „Trebuie să mărim ritmul”, a declarat liderul de la Kremlin.

Kremlinul a dat vina pe numărul insuficient de persoane care au fost vaccinate până în prezent. Rusia a dezvoltat și a lansat vaccinul Sputnik V, la câteva luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus în 2020, dar ritmul vaccinărilor a fost lent.

Prim-ministrul rus Mihail Mișustin a declarat că aproximativ o treime din populația Federației Ruse a fost vaccinată. Rusia a raportat marți 973 de decese provocate de coronavirus și 28 190 de noi infecții. Oficialii guvernamentali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul și intensitatea noilor cazuri.

„Principala caracteristică a valului actual este o creștere rapidă a numărului de cazuri, precum și un număr mare de pacienți a căror infecție prezintă o progresie rapidă pe parcursul a două sau trei zile și necesită resuscitare”, a spus ministrul rus al Sănătății, Mihail Murashko. El a declarat într-o ședință guvernamentală televizată că 1,1 milioane de oameni sunt în prezent tratați pentru simptome de COVID-19.

În regiunea Moscovei, autoritățile au dispus ca cel puțin 80% dintre lucrătorii de la centrele comerciale, saloanele de înfrumusețare, cluburile de fitness și alte locații publice să fie vaccinați împotriva COVID-19.