Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Liderul cecen Ramzan Kadîrov care…

Liderul cecen Ramzan Kadîrov care se lăuda într-un video postat pe internet că se află în Ucraina a fost surprins într-o mașină blindată la Groznîi: cu el era și fostul procuror general al Rusiei, Iurii Chaika  – VIDEO

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, care luni, 14 martie, a postat un video pe internet în care se lăuda că se află în Ucraina alături de forţele Kremlinului care desfăşoară o ofensivă în ţară nu s-ar afla de fapt în Ucraina.

Kadîrov s-ar afla de fapt în orașul Groznîi, unde marți a fost surprins alături de Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Petrușev, reprezentantul prezidențial în Districtul Federal Caucazian de Nord, Iurii Chaika – fost procuror general al Rusiei, în vizită la mormântul primului președinte al regiunii cecene.

Imaginile în care apare Kadîrov au fost postate în presa locală din Groznîi, capitala Ceceniei în Rusia.

Kadîrov a sosit pe aeroportul Groznîi, pentru o întâlnire cu Nikolai Petrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, la volanul unui Mercedes blindat.

Împreună cu Petrușev, a venit și Alexander Matovnikov, comandantul șef adjunct al Forțelor Terestre Ruse.

Luni, 14 martie, liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunțat că se află în Ucraina alături de forţele Kremlinului care desfăşoară o ofensivă în ţară.

Liderul cecen a publicat un videoclip pe Telegram care îl arată în uniformă militară studiind planuri în jurul unei mese cu soldaţi într-o cameră.

Kadîrov a fost acuzat în repetate rânduri de Statele Unite şi Uniunea Europeană de încălcări ale drepturilor.

DETALII AICI: Liderul cecen Ramzan Kadîrov declară că se află în Ucraina alături de trupele rusești – VIDEO

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei nu deține informații dacă Kadîrov a fost sau nu în Ucraina în ultimele zile. După cum a explicat Vadim Denisenko, consilierul ministrului de Interne, videoclipul este conceput pentru ca cecenii să se justifice pentru pierderile înregistrate în războiul din Ucraina. Într-adevăr, în primele zile ale războiului, o parte semnificativă a gărzii lui Kadîrov a fost învinsă lângă Kiev, în special, unul dintre generalii săi a fost ucis.