Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Liderul cecen Ramzan Kadîrov declară…

Liderul cecen Ramzan Kadîrov declară că se află în Ucraina alături de trupele rusești – VIDEO

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunțat luni, 14 martie, că se află în Ucraina alături de forţele Kremlinului care desfăşoară o ofensivă în ţară, scrie Reuters.

Kadîrov a călătorit în Ucraina pentru a se întâlni cu trupele cecene, care au pornit ofensiva contra Kievului.

Liderul cecen a publicat un videoclip pe Telegram care îl arată în uniformă militară studiind planuri în jurul unei mese cu soldaţi într-o cameră.

Kadîrov a fost acuzat în repetate rânduri de Statele Unite şi Uniunea Europeană de încălcări ale drepturilor.

Kremlinul descrie acţiunile sale în Ucraina drept o „operaţiune specială” de demilitarizare şi „denazificare” a Ucrainei.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi urmează să discute din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina