La București se anunță cel mai mare protest față de Ordonanța 13

Protestele faţă de Ordonanța de urgență privind codurile penale continuă duminică, fiind anunţat „cel mai mare protest” la care, încă de la ora 14.00, sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din București oameni din toată România, notează digi24.

Manifestanţii vor fi în piaţă, în timp ce la Palatul Victoria este programată să se desfăşoare şedinţa de Guvern în care se va decide abrogarea actului normativ. Gestul nu pare, însă, a fi de natură să ducă la întreruperea demonstraţiilor începute în urmă cu cinci zile.

Conform anunţurilor făcute pe pagina de Facebook a evenimentului, duminică,  la ora 20:00, atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe va fi intonat imnul de stat al României. Ca şi sâmbătă, când a fost înregistrată o participare-record la demonstraţii, în Bucureşti fiind prezenţi în Piaţa Victoriei 170.000 de oameni, în timp ce în ţară au ieşit în stradă aproape 300.000 (estimări News.ro – n.r.), şi duminică sunt aşteptaţi protestatari din toată ţara. Unii dintre ei au anunţat că vor veni la Bucureşti cu maşinile.

Mai multe instituţii, dar şi persoane fizice din Bucureşti vin în sprijinul manifestanţilor, oferind cazare celor care ajung în capitală din alte judeţe ale ţării.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. tolea mereuta

    Daca ordonanta va fi/este abrogata lumea tot vine in strada si cer cred caderea guvernului Grindeanu,Eu cred ca ordonanta fiind abrogata,unii credeau ca oamenii se retrag in case,dar un vinovat trebuie sa cada,acum vedem cine va fi,ministrul justitiei sau intreg guvernul,dupa regia COLECTIV si venirea lui Ciolos pus de Iohannis sau un alt prim-ministru la fel de bun ca acesta,Romania nu trebuie instabilizata,dar se pare ca au aparut si contra manifestatii ,dar la Cotroceni,impotriva lui Iohannis,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *