Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Kuleba către NATO: „Dacă nu…

Kuleba către NATO: „Dacă nu ne ajutați și nu închideți spațiul aerian va trebui să împărțiți responsabilitatea pentru moartea ucrainenilor”

Ministrul ucrainean de Externe Dmitri Kuleba a avertizat că va veni momentul în care țările NATO vor fi gata să ofere Ucrainei totul pentru a opri Federația Rusă să atace întreaga Europă.

Acest lucru se precizează în declarația lui Kuleba către țările NATO, relatează Ukrainska Pravda .

„Statul nostru este gata să lupte, continuăm să luptăm împotriva invaziei ruse, dar avem nevoie de ajutor imediat pentru a respinge atacurile rusești în aer. Dacă nu o va face, va trebui să împărțiți responsabilitatea pentru viața și suferința populației Ucrainei, care moare în urma atacurilor cu rachete ale aeronavelor rusești”, a declarat ministrul ucrainean.

Kuleba a cerut din nou NATO să ia măsuri urgente pentru a închide cerul ucrainean pentru a opri atacurile aeriene rusești și a cerut, de asemenea, să transfere avioane de luptă în Ucraina, cu ajutorul cărora Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei vor putea contracara eficient aviația militară rusă.

„Războiul lui Putin împotriva Ucrainei se dezvoltă în așa fel încât va veni un moment în care țările NATO vor fi gata să ofere Ucrainei literalmente totul pentru a opri Rusia să atace toată Europa și să transforme viața țărilor europene în groază. Credem că veți acționa decisiv până nu va fi prea târziu”, a spus Kuleba.

O reuniune extraordinară a țărilor NATO are loc astăzi la Bruxelles.