Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Kievul şi Moscova oferă date…

Kievul şi Moscova oferă date actualizate despre situația din Ucraina, la a 19-a zi de la invazia rusă

Ministerul rus al Apărării anunță că, în timpul „operațiunii speciale” din Ucraina, trupele ruse au distrus 3.920 de instalații militare ucrainene. În cadrul unui briefing, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a anunțat că în noaptea de 14 martie, aviația rusă a doborât patru drone ucrainene, inclusiv un Bayraktar TB-2.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, înaintarea trupelor ruse în timpul „operațiunii speciale„ din Ucraina constituie 11 km. Totodată, Moscova publică și o hartă actualizată a regiunilor care ar fi trecut sub controlul „trupelor ruse și a celor din Donbas”.

Și Ministerul ucrainean al Apărării a venit cu date actualizate despre situația operativă din Ucraina, pentru data de 14 martie 2022.

Astfel, forțele armate ale Ucrainei anunță că au doborât patru avioane, trei elicoptere și vehicule aeriene fără pilot ale Rusiei.

„Trupele de ocupație nu au obținut un succes semnificativ în desfășurarea operațiunii ofensive. Principalele eforturi ale invadatorilor au vizat întărirea și menținerea frontierelor ocupate anterior”, anunță Ministerul ucrainean al Apărării în dimineața zilei de luni, 14 martie.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi urmează să discute din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina