Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Kievul face apel la populație:…

Kievul face apel la populație: „Toţi cei care sunt capabili să ţină o armă în mână se pot alătura armatei”

Imagine-simbol

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că oricine este pregătit şi capabil să ţină o armă în mână se poate alătura forţelor teritoriale de apărare, dat fiind faptul că poliţia anunţat că distribuie arme veteranilor, scrie Reuters.

„Pentru a obţine o armă, trebuie doar să ai la tine un paşaport”, a indicat ministrul ucrainean.

„Dragi compatrioţi! Inamicul atacă, dar armata noastră este indestructibilă. Ucraina intră în regim de apărare completă. Toţi cei care sunt pregătiţi şi capabili să ţină o armă în mână se pot alătura chiar acum Forţelor de apărare teritorială şi forţelor armate ucrainene din regiunea dumneavoastră”, a transmis Reznikov.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Consiliul de Securitate al Rusiei a votat luni, 21 februarie, pentru recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, iar liderul de la Kremlin Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența celor două regiuni și a trimis trupe ruseşti în anumite zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ca să asigure menținerea păcii. Occidentul a condamnat decizia Rusiei și a declarat că impune sancțiuni. Ucraina a solicitat convocarea imediată a Consiliului de Securitate al ONU.