Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Jill Biden, prima doamnă a…

Jill Biden, prima doamnă a Americii, se va întâlni cu Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, la Casa Albă

Prima doamnă Jill Biden se va întâlni marți cu prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, la Casa Albă, ca parte a unei călătorii mai ample a lui Zelenska la Washington, care include, de asemenea, un discurs pe care îl va rosti Zelenska la Congres, transmite presa internațională.

Zelenska s-a întâlnit luni cu Secretarul de stat Antony Blinken la Washington.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că Zelenska și Blinken au vorbit despre „costurile umane imense și în creștere ale invaziei la scară largă a Rusiei” și că Blinken a subliniat angajamentul SUA de a sprijini Ucraina.

„Secretarul Blinken a lăudat munca primei doamne Zelenska de a ajuta ucrainenii afectați de război”, a spus Price.

„El a reiterat că Statele Unite vor continua să ofere asistență pentru a ajuta Ucraina să răspundă provocărilor economice și umanitare semnificative cu care se confruntă, inclusiv sprijinirea inițiativei de sănătate mintală a primei doamne pentru cetățenii afectați de război”.

Zelenska va merge miercuri la Capitol Hill pentru a se adresa parlamentarilor.

Jill Biden și Oșena Zelenska s-au întâlnit ultima dată în timpul vizitei neanunțate a lui Biden în vestul Ucrainei, în luna mai, când au vizitat o școală și s-au alăturat copiilor care făceau cadouri de Ziua Mamei.