Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Incendiu într-un local din Franța:…

Incendiu într-un local din Franța: 13 tineri au murit

agerpres.ro

Cel puțin 13 persoane au murit într-un incendiu izbucnit într-un bar din Rouen, iar șase persoane rănite, dintre care una în stare de urgență absolută, au fost extrase și tratate pe loc. Poliția a fost sesizată asupra unui incendiu declanșat la subsolul unui bar în noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii fiind alertați la ora locală 00:50, informează agerpres.ro, citând publicații franceze.

Pompierii au scos din local 13 persoane decedate: tineri cu vârste între 18 și 25 de ani a căror identitate la acest moment nu a fost stabilită. Poliția din Rouen a condus la audieri 11 martori ai dramei, mai notează site-ul paris-normandie.fr.

Acesta adaugă, potrivit informațiilor obținute la fața locului, că barul Cuba Libre ar fi fost rezervat vineri pentru o petrecere de aniversare, iar când persoanele invitate au aprins lumânările tortului, incendiul s-ar fi declanșat.

„Din motive ce urmează să fie determinate de anchetă (…), tavanul subsolului s-a aprins rapid”, scrie sâmbătă dimineața, în ediția electronică, publicația Paris-Normandie, care adaugă că astfel s-ar fi provocat o degajare de gaze toxice.

Prezent la locul dramei, Laurent Labadie, procuror adjunct al parchetului din Rouen a evocat varianta unui incendiu de origine accidentală.

„O anchetă judiciară este în curs pentru a determina cauzele incendiului”, a indicat Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, într-un comunicat.