Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   În urma atacului cu rachete…

În urma atacului cu rachete asupra gării feroviare din Kramatorsk au murit 50 de oameni, inclusiv cinci copii

Numărul victimelor atacului cu rachete asupra gării feroviare din Kramatorsk a crescut până la 50 de persoane, a raportat șeful Administrației Militare Regionale din Donețk, Pavlo Kirilenko.

„Cincizeci de morți, cinci dintre ei sunt copii. Acesta este numărul de victimelor la această oră ca urmare a loviturii trupelor ruse cu Tochka-U asupra gării din Kramatorsk”, a spus el.

Până acum, 98 de persoane au fost transportate la spitale. 

„Din cei 98 de răniți care au fost duși la unități medicale, 16 erau copii, 46 de femei și 36 de bărbați. Doisprezece dintre ei au murit în spital. 38 de persoane au murit imediat la gară”, a mai spus șeful Administrației Militare Regionale din Donețk, Pavlo Kirilenko.

Potrivit acestuia, este de așteptat ca și alte victime să apeleze la medici în decurs de una sau două zile, astfel încât numărul victimelor se poate schimba. 

Tragedia de la gara feroviară din Kramatorsk: ceea ce se știe 

Pe 8 aprilie, trupele ruse au lansat două rachete asupra gării feroviare din Kramatorsk, regiunea Donețk.

Potrivit șefului regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, în timpul loviturii cu rachete, mii de oameni se aflau la gară, deoarece de acolo locuitorii din Donbas sunt evacuați în zone mai sigure.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky denunţă „un rău fără limite” dezlănţuit de Rusia, în urma unui atac cu rachetă la Gara din Kramatorsk (est), prin care se evacuează civili.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina