Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   În Rusia, doi deputați au…

În Rusia, doi deputați au decedat în aceeași zi. Ambii, membri ai Partidului lui Putin, „Rusia Unită”

În Rusia, doi deputați ai Dumei de Stat din partidul de guvernământ „Rusia Unită” au murit într-o singură zi, duminică, 23 martie. Mai întâi s-a aflat despre moartea lui Nikolai Borțov, iar ulterior, a fost anunțat decesul lui Jașarbek Uzdenov, transmite unian.ua.

Deputatul Uzdenov, ales din partea regiunii Karachaevo-Cherkesia, a murit la vârsta de 56 de ani, după o lungă boală. Acest lucru a fost anunțat de șeful fracțiunii „Rusia Unită”, Vladimir Vasilyev, scrie TASS. El a fost unul dintre puținii deputați ai Dumei de Stat care nu au votat pentru recunoașterea „independenței” regiunilor ucrainene Luhansk și Donețk. El a lipsit de la întâlnire din cauza unei boli.

Celălalt deputat decedat, Nikolai Borțov provine din regiunea Lipețk și avea 77 de ani. Spre deosebire de Uzdenov, Borțov a fost prezent la votul pentru recunoașterea „independenței” regiunilor ucrainene Luhansk și Donețk și a votat această decizie. Din această cauză, el a fost condamnat în Ucraina, în lipsă, la 15 ani de închisoare. În plus, Borțov era considerat unul dintre cei mai bogați deputați ruși.