Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   În regiunea Harkov, soldații ruși…

În regiunea Harkov, soldații ruși continuă să bombardeze zonele rezidențiale și infrastructura orașului. Poliția orașului Harkov: „Există morți și răniți” – FOTO

În regiunea Harkov, soldații ruși continuă să bombardeze zonele rezidențiale și infrastructura orașului. Anunțul a fost făcut de conducerea Poliției regiunii Harkov, care a anunțat că există morți și răniți în urma atacurilor cu bombă.

Reprezentanții Poliției Harkov anunță că soldații ruși au crescut intensitatea bombardamentelor din Harkov și așezărilor din regiune.

„Regiunea Harkov a trecut printr-o noapte grea. Soldații ruși au atacat continuu zone rezidențiale, spitale, infrastructură și facilități industriale. Ca urmare a numeroaselor bombardamente lansate și în urma cărora au izbucnit mai multe incendii, există morți și răniți”, relatează Poliția.

La rândul său, Direcția Principală a Serviciului de Stat de Urgență din regiunea Harkov a declarat că, în ultima zi, salvatorii au efectuat 42 de deplasări pentru lichidarea incendiilor provocate de bombardamente, precum și pentru evacuarea molozului adunat în urma clădirilor distruse. În total, au fost implicate circa 25 de echipaje de pompieri și aproximativ 120 de persoane.

Tot autoritățile locale anunță faptul că noaptea trecută pe teritoriul „instalației autogene Harkov”, ca urmare a loviturii muniției soldaților ruși, o clădire de producție a luat foc. Incendiul s-a extins pe o zonă de 800 de metri pătrați. În câteva ore, flăcările au fost stinse.

De asemenea, unitățile pirotehnice ale Serviciului de Stat de Urgență au continuat să distrugă muniția de artilerie care nu a explodat.

Poza Politiei Nationale

Fotografie GSChS

UNIAN relatează că Serviciul de Securitate al Ucrainei a interceptat o conversație telefonică a soldaților ruși. Potrivit SSU, la Harkov, militarii din Federația Rusă au primit comanda să tragă în civili.