Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   În mai multe orașe din…

În mai multe orașe din Rusia au avut loc acțiuni de comemorare a liderului rus de opoziție Boris Nemțov, asasinat în 2015 la Moscova

Mai mulți oameni s-au adunat duminică, 26 februarie, în Piața Libertății din orașul Barnaul, regiunea rusă Altai, pentru a comemora opt ani de la asasinarea liderului opoziției, Boris Nemțov, scrie Tayga. De asemenea, acțiuni de comemorare a lui Boris Nemțov au avut loc și în orașele Kazan și Novosibirsk, potrivit postului de televiziune „Dojdi”.

La acțiunea din Barnaul au participat aproximativ 20-30 de persoane, care au depus flori și au ținut și un discurs în Piața Libertății, a declarat pentru Taiga.info un cititor care s-a prezentat ca participant. Potrivit acestuia, piața a fost încercuită și au fost observate autobuze ale Gărzii Naționale a Rusiei și ofițeri în civil ai Centrului „E” – departamentul principal pentru combaterea extremismului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse.

Politicianul Boris Nemțov a fost împușcat mortal la 27 februarie 2015 pe podul Bolșoi Moskvorețki din Moscova, în apropiere de Kremlin. În iulie 2017, cinci oameni, care ar fi executat omorul, au fost condamnați la închisoare pe termene de la 11 până la 20 de ani. Zaur Dadayev, un fost comandant adjunct al batalionului cecen Nord, găsit vinovat de comiterea crimei, a primit 20 de ani.

Potrivit materialelor din dosar, ancheta a identificat, dar a ignorat complet, mai mulți martori importanți și posibili complici. Unele dintre aceste persoane s-au dovedit a avea legătură cu senatorul Suleiman Geremeyev și cu deputatul Dumei de Stat Adam Delimkhanov, care este un apropiat al șefului Ceceniei, Ramzan Kadîrov.