Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   În Irpin continuă bombardamentele. Primarul…

În Irpin continuă bombardamentele. Primarul orașului: Revenirea în Irpin este încă periculoasă

Imagine-simbol

După ce forțele armate ale Ucrainei au anunțat despre eliberarea orașului Irpin, primarul Alexander Markushin a anunțat că revenirea oamenilor în oraș este încă periculoasă deoarece forțele armate ale Rusiei continuă să-l bombardeze. Declarația a fost făcută în cadru unui briefing, transmite Unian pe Telegram.

Potrivit primarului din Irpin, 16 bărbați din apărarea teroristă a Ucrainei au fost uciși, 29 au fost răniți. În rândul civililor au fost înregistrați aproximativ 200 de morți.

Forțele ucrainene au preluat luni, 28 martie, controlul asupra orașului Irpin. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul orașului Irpin, Alexander Markushin.

Imagini din orașul Irpin, eliberat recent de sub ocupația trupelor ruse.

În a 35-a zi de război în Ucraina, mai multe rachete au fost doborâte peste Kiev. ONU raportează că, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, aproximativ 1200 de persoane au fost ucise. Forțele ucrainene susțin că au preluat controlul asupra orașului Irpin. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei spune că Rusia și-a desfășurat aproximativ 2.000 de militari din teritoriile ocupate ale Georgiei în Ucraina. Serviciile secrete britanice susțin că declarațiile rusești despre scăderea „activității” în jurul Kievului și rapoartele despre retragerea unor unități rusești din aceste zone pot indica faptul că Kremlinul a recunoscut pierderea inițiativei în regiune.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina